Suppose a square garden represented by 16x² ft2.a. What is the length of each side?
----- -
b. What is the perimeter of the garden?
--------------
c. If each side was increased by 5 feet what would be the new perimeter?
Suppose a square garden represented by 16x² ft2. a. What - 1

Answers

Answer 1
Answer:

a) The length of each side of a square garden is 4 feet.

b) The perimeter of square garden is 16 feet.

c) The perimeter of new square garden is 36 feet.

Given that, a square garden represented by 16x² ft².

The perimeter of a shape is defined as the total distance around the shape. It is the length of the outline or boundary of any two-dimensional geometric shape. The perimeter of different figures can be equal in measure depending upon the dimensions.

a) We know that, the area of a square is a², where a is side of a square.

Here, a²=16

a=4 feet

Therefore, the length of each side of a square garden is 4 feet.

b) The perimeter of the garden=4×side

= 4×4

= 16 feet

So, the perimeter is 16 feet.

c) If each side was increased by 5 feet, the each side of new square is 4+5=9 feet

So, the new perimeter is 4×side

= 4×9

= 36 feet

So, the perimeter of new square garden is 36 feet.

Hence,

a) The length of each side of a square garden is 4 feet.

b) The perimeter of square garden is 16 feet.

c) The perimeter of new square garden is 36 feet.

To learn more about the perimeter visit:

brainly.com/question/6465134.

#SPJ3

Answer 2
Answer:

Answer:

882 ft

Step-by-step explanation:


Related Questions

What’s the correct answer for this?
The hypotenuse of one side of a right angled triangle are 5cm and 4cm respectively. what is the length of the other side​
Li enters a competition to guess how many jelly beans are in a jar.Li’s guess is 345 jelly beans.The actual number of jelly beans is 300.What is the percent error of Li’s guess?
Let f (x)= x + 18 − 3 x − 15 Choose the correct interval form for the DOMAIN of f and then enter the values for the endpoint(s) in the appropriate answer blanks). Enter DNE in any unused blanks.
A drawer contains 3 tan sweaters and two black sweaters. You randomly choose two sweaters. What is the probability that both sweaters are black?

Two members of the Math Competition Team solve 13 problems in 1 hour. Assume all team members solve problems at the same rate. How many team members are needed to solve in 1 hour: Chapter Reference



39 problems?

Answers

The number of problems solved per hour is proportional to the number of team members solving the problems.

  • The number of team members needed to solve 39 problems in one hour are 6 team members.

Reasons:

The time it takes 2 members to solve 13 problems = 1 hour

The rate at which each team member solve problems = The same rate

Required:

The number of team membersto solve 39 problems in 1 hour

Solution:

The time it takes 2 members to solve 13 problems = 1 hour

Let x represent the number of team members needed to solve 39 problems in 1 hour.

Using a proportional relationship approach, given that the duration is the same, we have;

  • \displaystyle (2)/(x) = \mathbf{(13)/(39)} = (1)/(3)

\displaystyle (2)/(x) = \mathbf{(1)/(3)}

Which gives;

2 × 3 = x × 1

6 = x

x = 6

  • The number of team members needed to solve 39 problems in 1 hour is x = 6 team members.

Learn more about proportions here:

brainly.com/question/9132333

Answer:

6 team members

Step-by-step explanation:

We know that 2 team members can solve 13 problems in an hour. So, all you have to do is find what 39÷13 is, and multiply that by 2.

39÷13= 3

3*2= 6

And we have our answer!

I hope this helps! If it did, it would mean a lot to me if you could mark me brainliest :D

Have a nice day!

Ashley has an action figure collection of 500 action figures. She keeps 430 of the action figures on her wall. What percentage of Ashley's action figure collection does she keep on her wall?

Answers

Answer: 86%

Step-by-step explanation:

430/500=0.86

0.86x100= 86

86%

Answer:

86%

Step-by-step explanation:

Question 17Solve the following problem below. Write your final answer in scientific notation
7.2 x 10
4 x 10-9
A
1.8 x 102
B
1.8 x 10-2
С
1.8 x 10-8
D
1.8 x 10-8

Answers

Answer:

1.8 × 10^10

Step-by-step explanation:

(7.2 × 10 = 72)

(72) ÷ (4 × 10^-9) = 1.8 × 10^10

Why is 8 thousandths + 6 ones 8 thousandths = 76?

Answers

Answer:

8 thousandths + 6 ones 8 thousandths = 6016 thousandths

Step-by-step explanation:

Answer:

I think it is 16006

Step-by-step explanation:

this because 8 thousands=8000

+

8000+6=8006

soooo,

8000+8006=16006 is the answer

hope you find it useful

A basketball player scored 26 points in one game. In basketball, some baskets are worth 3 points, some are worth 2 points, and free-throws are worth 1 point. He scored four more 2-point baskets than he did 3-point baskets. The number of free-throws equaled the sum of the number of 2-point and 3-point shots made. How many free-throws, 2-point shots, and 3-point shots did he make?

Answers

The number of free-throws, 2-point shots, and 3-point sho ts he made are;

free-throws = 8

2 points = 6

3 points = 2

Let the number of 3 points basket be x

He scored four more 2-point baskets than he did 3-point baskets. Thus;

y = x + 4

number of free-throws equaled the sum of the number of 2-point and 3-point sho ts made. Thus;

z = x + x + 4

z = 2x + 4

Thus;

Total 3 points = 3x

Total 2 points = 2(x + 4)

Total fr ee points = 2x + 4

Since he scored a total of 26 points, then;

Answer:

3 points = 2

2 points = 6

1 point = 8

Step-by-step explanation:

Given that:

Total point scored = 26

Let number of 3 point basket = x

Number of 2 point basket = x + 4

Number of free throws = x + x + 4 = 2x + 4

Hence,

Total 3 points = 3x

Total 2 points 2(x + 4)

Total free throw points = 2x + 4

3x + 2(x + 4) + 2x + 4 = 26

3x + 2x + 8 + 2x + 4 = 26

7x + 12 = 26

7x = 26 - 12

7x = 14

x = 2

Number of 3 points = x = 2

2 points = (x+4) = 2+4 = 6

1 point = (2x+ 4) = 2(2) + 4 = 8

A subject conference is scheduling 20-minute sessions and 25-minute sessions with 10 minutes between sessions. The sessions at the conference begin at 8 A.M. What is the next time at which all sessions will begin at the same time again?

Answers

30=2*3*5 and 35=5*7, then the least common multiple is 2*3*5*7=210 minutes. This means that 7 20-minutes sessions with 10-minutes breaks and 6 25-minutes sessions with 10-minutes breaks will end together after 210 passed minutes and at 11:30 A.M. all sessions will begin at the same time.